Jahodový džem s vanilkou a mätou


Jahodová sezóna vyvrcholila. Domáce jahody dostanete na trhoch a nepriek tomu, že im počasie veľmi neprialo, sú prekvapujúco chuťovo veľmi dobré. Asi všetci sme už jedli domáci jahodový džem. My sme trochu ingrediencií pridali. Menej cukru ale viac chutí. Spomínam si, ako som zvykol mame asistovať pri varení džemu. Veľmi ma bavilo miešať ho a čakať, kým opadne pena. Krásne základy z detstva.

Jahodový džem s vanilkou a mätou

Ingrediencie:

1kg jahody
1/2kg cukor kryštál
Vanilkový lusk
Citrón
Mäta
Želírovací cukor alebo pektín

Postup:
Jahody si na jednu hodinu zasypeme cukrom. Potom, ako pustia šťavu, ich nožom nasekáme priamo v mise na menšie kúsky. V hrnci ich privedieme pomaly k varu. Pridáme štavu asi z polovice citróna, vanilku z lusku a zopár lístkov čerstvej mäty. Pridáme želírovací cukor a varíme až sa nám stratí pena. 








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10